Alles over de Verschillende Air Max Modellen: Een Tijdlijn van Innovatie

De Nike Air Max-lijn is een van de meest iconische en invloedrijke sneakerreeksen in de geschiedenis van schoeisel.

Sinds de introductie van de allereerste Air Max-schoen in 1987 heeft Nike voortdurend geïnnoveerd en nieuwe modellen uitgebracht.

1. Nike Air Max 1 (1987)

De Nike Air Max 1, ontworpen door Tinker Hatfield, was de pionier van de Air Max-reeks. Het introduceerde de revolutionaire zichtbare Air-unit in de zool en veranderde voor altijd de manier waarop we naar sneakers keken.

De “OG Red” kleuruitgave uit 1987 is een van de meest iconische sneakers ooit.

2. Nike Air Max 90 (1990)

In 1990 kwam de Nike Air Max 90, ook wel bekend als de Air Max III, op de markt. Het ontwerp bouwde voort op het succes van de Air Max 1 en bracht enkele subtiele veranderingen aan.

Het werd snel een favoriet bij sneakerfans en staat bekend om zijn opvallende kleurcombinaties.

3. Nike Air Max 95 (1995)

De Nike Air Max 95, ontworpen door Sergio Lozano, bracht in 1995 een futuristisch ontwerp naar voren. Het onderscheidende golfvormige bovenwerk en de zichtbare Air Max-demping in de voorvoet maakten het een opvallende keuze.

Deze schoen betekende ook het debuut van zichtbare luchtkussens in de voorvoet.

8. Nike Air Max 270 (2018)

De Nike Air Max 270, uitgebracht in 2018, was de eerste Air Max-schoen specifiek ontworpen voor lifestyle en dagelijks gebruik. Het introduceerde de grootste Air-unit tot nu toe in de hiel, wat zorgde voor uitstekend comfort.

9. Nike Air Max 2090 (2020)

De Air Max 2090, gelanceerd in 2020, gaf een futuristische draai aan het originele Air Max 1-ontwerp. Het bracht geavanceerde materialen en technologieën samen voor een moderne look en feel.

De Nike Air Max-lijn heeft een lange geschiedenis van innovatie en blijft nieuwe modellen introduceren die de normen verleggen voor sneakerontwerp en technologie.

Of je nu een fan bent van klassiekers zoals de Air Max 1 of op zoek bent naar de nieuwste releases, de Air Max-familie biedt voor elk wat wils. Het is een viering van stijl, comfort en voortdurende vooruitgang in de wereld van sneakers.

en_USEnglish