Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, is een stad vol prachtige architectuur en levendige cultuur. Terwijl de Sagrada Familia en Park Güell beroemde trekpleisters zijn, zijn er nog veel meer bijzondere plekken om te ontdekken.

De Bunkers del Carmel: Panoramisch Uitzicht op Barcelona

Beklim de heuvels naar de Bunkers del Carmel voor een adembenemend uitzicht op de stad. Dit verborgen juweeltje biedt een panoramisch uitzicht op de skyline van Barcelona en is de perfecte plek voor een picknick bij zonsondergang.

Het Hospital de Sant Pau: Modernistische Pracht

Terwijl velen Gaudí’s werken bewonderen, is het Hospital de Sant Pau een minder bekende schat van het modernisme. Dit voormalige ziekenhuis is een architecturaal meesterwerk met prachtige mozaïeken en sculpturen.

El Raval: Kunst en Cultuur

Verken de wijk El Raval, waar kunst en cultuur samenkomen. Bezoek het Museum of Contemporary Art (MACBA) en bewonder straatkunstwerken in de buurt. Sluit de dag af in een lokaal café.

Ontsnap naar Montjuïc: Natuur in de Stad

Montjuïc is een heuvel die uitkijkt over Barcelona en biedt een oase van groen. Bezoek de botanische tuinen, ontspan in het park en verken het kasteel van Montjuïc.

Proef de Catalaanse Keuken

Duik in de lokale gastronomie van Catalonië. Proef tapas in traditionele bodegas, geniet van zeevruchten aan het strand en proef Catalaanse wijnen in gezellige wijnbars.

Barcelona heeft zoveel meer te bieden dan de bekende attracties. Door deze verborgen parels te ontdekken, kun je een diepgaande en authentieke ervaring van de stad beleven.

pt_PTPortuguês